Gitaarbouw

Welkom op de website van Montaillou Guitars, een nederlands gitaarbedrijf sinds 2012. Montaillou Guitars bouwt gitaarinstrumenten in beperkte oplage per jaar omdat hier de regel geldt “kwaliteit boven kwantiteit”. De meeste gitaren zijn in opdracht vervaardigd van de klant, maar de bedoeling is om binnenkort ook een stock-voorraad aan te leggen die hier verkocht zullen worden.

De naam Montaillou

De naam Montaillou is afkomsting van een boek geschreven door Emmanual Le Roy Ladurie. Dit boekt beschrijft de ketters periode rond 1294-1324 in het gelijknamige dorpje gelegen in Frankrijk. Het dorpje bestaat nog steeds en wordt bewoond door enkele tientallen inwoners. Montaillou is named after a book written by Emmanuel Le Roy Ladurie, also a place in France. One of my friends gave me this name. At the moment our business runs two companies: Montaillou ICT and Montaillou Guitars.

Who is …

Mijn naam is Meikel Krieger, sinds 1994 verslaafd aan gitaar/basgitaar en drummen. Mijn eerste gitaar was een 40th anniversary Stratocaster en daar begon het allemaal mee…