Kwaliteit

Montaillou Guitars bouwt haar gitaren in kleine batches tegelijk. Iedere gitaar krijgt hierdoor de volle 100% kwaliteitscontrole. Voor de F modellen wordt alder of swamp-ash uit Amerika gebruikt als body en maple voor de hals. De modellen worden vervaardigd uit Honduras mahonie met een amerikaans maple top (plain, flame of quilted). Optioneel is limba/korina ook mogelijk.

QR code

Alle Montaillou Guitars zijn in een database geregistreerd. De gegevens zijn op te vragen door de QR code te scannen die zich bevind aan de achterkant van de kop. Scan hem met je telefoon en je ziet de specificaties van de gitaar. Ook zie je wie de eigenaar is van deze gitaar, handig mocht je geliefde gitaar gestolen worden. De QR-code is geplaatst onder de finish, dus wegschuren zal direct opvallen. Uiteraard is het houdersschap te wijzigen door de huidige eigenaar, mocht je de gitaar willen verkopen.

Onderhoud

Alle Montaillou Guitars krijgen standaard 10% korting op onderhoud en modificatiewerkzaamheden. Voor prijzen, zie pagina onderhoud.